Viktigheten av rengjøring og vedlikehold av din SkyLine kombiovn

web_SJ

Vår Customer Care Manager, Ståle Jacobsen, kommer her med noen nyttige tips!

Viktigheten av en ren ovn er kanskje åpenbar.

Rene glatte overflater er avgjørende for et godt og jevnt resultat. Geometrien i ovnen er designet slik at varmluften skal sirkulere og fordeles likt. SkyLine tar rengjøring på alvor, derfor er det en dedikert vaskepumpe i samtlige SkyLine kombidampere. Den kraftige viftemotoren, sammen med vaskepumpen sørger for en skikkelig kraftvask. Vi har vært på steder hvor de har unnlatt å kjøre vaskeprogrammet i flere uker.

Selv vi var litt skeptiske, men med det kraftigste vaskeprogrammet ble den skinnende ren.

skitten skyline kombiovn
ren skyline kombiovn

Enkel prosess, men så viktig

Alt brukeren trenger å gjøre er å starte ønsket vaskeprogram og legge riktig antall vasketabletter og huske skylletablett i skuffen. Vår kjemi er testet på fabrikken og tilbyr den optimale vasken. Spesielt viktig er det å bruke skylletabletten til Electrolux Professional, C25 Rinse&Descale. Det ligger litt i navnet, men denne tabletten sørger for skinnende finnish, i tillegg til at den avkalker ovnen.

Kalkholdig vann finnes i all hovedsak overalt, men i forskjellige mengder. Kalken skilles ut fra vannet og bygger seg opp ved temperaturer over 35°C, dette vil si at varmtvannstanken i ovnen er en potensiell stor kilde for kalkdannelse. Derfor er det ekstremt viktig å avkalke innsiden av ovnen. Dette gjøres automatisk med alle vaskeprogram takket være SkyClean, sett at brukeren husker å legge inn en tablett. Ved ekstreme tilfeller av kalkholdig vann så må ovnen renses oftere, det er mulig med en spesiell avkalkningsprosess, ta kontakt med din nærmeste Electrolux Professional autoriserte partner for mer info.

Tabletten kan også brukes til avkalkning av andre produkter som er sårbare for kalkdannelser, bare løs opp i vann og følg prosedyre for avkalkning.

C25 kjemi x

Viktigheten av å bruke korrekt rengjøringsmiddel!

Testene vi har utført viser at våre tabletter løser seg opp tilfredsmessig, mens konkurrerende produkter kan føre til tette slanger og gjennomføringer inni ovnen. Derfor må man kun bruke kjemikalier godkjent av Electrolux Professional i SkyLine kombidamper

Ikke  bare uhygienisk, men også veldig uklokt! Viktig info.

Det er avgjørende at ovnsrommet er tomt før man starter en rengjøring. Vi har observert at noen benytter seg av den grundige rengjøringen til også å vaske andre ting, som brett, utstyr og til og med luftfilter. Dette er en jobb for en oppvaskmaskin og ikke en ovn! Hvis ovnsrommet ikke er tomt, vil selvfølgelig ikke resultatet bli bra. Det å tilføre utenforstående urenheter inn i et produkt som tilbereder mat, er ikke bare uhygienisk, det er uklokt. Det er også mulighet for at forskjellige oksiderende materiale kan reagere med kjemikalier og føre til materielle skader.

innsiden skyline kombiovn

Har du lyst til å vite mer om SkyClean?

Viktigheten av rengjøring og vedlikehold av din SkyLine kombiovn 2023-02-10T08:55:38+00:00 Electrolux Professional