Telespinn AS vasker ulla i en profesjonell vaskemaskin

Vask av ull fra mohairgeiter blir rent i en vaskemaskin fra Electrolux Professional

Mohair-goats_telespinn

Les mer om historien bak, produkter, bedriften m.m. på deres hjemmesider; http://telespinn.no.

Gjennom vår samarbeidspartner DSI Systemer AS, kjøpte Telespinn AS en profesjonell vaskemaskin, W5105H. En programmerbar maskin med mange muligheter når det gjelder programjusteringer m.m.

Vår egen distriktssjef i området, Stine Edvardsen, forteller her mer om erfaringer, litt prøving og feiling frem til endelig resultat og fornøyd kunde;

Siden installasjon av maskinen har jeg fulgt denne kunden i forbindelse med programmering.

Med tiden til hjelp og flere batcher med mohair-, spel- og andre ullsorter, har vi sammen funnet optimale vaskesykluser. Det er alltid 4 elementer som er viktig for vask: tid, temperatur, kjemi og mekanisk bearbeidelse i trommelen. Ull tåler høy varme, men rotasjon og mekanisk bearbeiding i trommelen liker den ikke. Riktig kombinasjon av temperaturer i forvask, hovedvask og skylling, lav rotasjonsbevegelse i trommel og tid gir optimalt resultat. Ellers pakker fibrene seg sammen, tover seg, og da kan ikke ulla spinnes.

Nå har vi funnet optimale programmer for meget skitten ull og andre typer ull som skal vaskes.

«Tett oppfølging og at leverandør har tilrettelagt underveis i prosessen har vært avgjørende for kunden, og det må andre få vite, forteller kunden».

www.dsi.no

www.telespinn.no

Stine Edvardsen
Telespinn AS vasker ulla i en profesjonell vaskemaskin 2018-06-15T13:11:12+00:00 Electrolux Professional